Follow the most beautiful choices in the world of makeup, beauty and style !!!

menu

“ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ” 2 ος ΣΤΟΧΟΣ : ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΜΙΑ DIY ΜΑΣΚΑ

ΟΜΟΡΦΑ ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ ΜΑΛΛΙΑ 

Το πιο αδικημένο σημείο επάνω μας την περίοδο του καλοκαιριού είναι  χωρίς δεύτερη σκέψη τα μαλλιά  μας . Όχι μόνο δεν τα προσέχουμε καθόλου  αλλά τα  ταλαιπωρούμε καθημερινά  πάρα πολύ … βλέπε αλμύρα , καυτός ήλιος,  κοτσίδες , καθημερινό λούσιμο …. Θες κι άλλα ?
 Πάνε όμως αυτά περάσανε …  το φθινόπωρο είναι εδώ  και μας δίνει την ευκαιρία να επανορθώσουμε με μια μοναδική  μάσκα μαλλιών που θα την φτιάξεις μόνη σου με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου!!!


Σε ποια γυναίκα άλλωστε δεν αρέσουν τα μεταξένια και γεμάτα ζωή μαλλιά ???

Διάβασε παρακάτω τι θα χρειαστείς και τον τρόπο εφαρμογής   …

Αν θέλεις να δεις το video που έχω ετοιμάσει και τον τρόπο εφαρμογής πάτησε ΕΔΩ !!!

Μία από τις πιο σημαντικές φθορές που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η αφυδάτωση. Τα μαλλιά χάνουν την υγρασία τους με αποτέλεσμα να θαμπώνουν και να σπάνε . Στόχος μας να δώσουμε στα μαλλιά μας όλα αυτά τα συστατικά που θα τους  χαρίσουν  θρέψη και ελαστικότητα .

Γι’ αυτό επέλεξα  ως πρώτο συστατικό το  γιαούρτι  επειδή  είναι  είναι  πλούσιο σε θρεπτικά λιπαρά, σε πρωτεΐνη που βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και  βιταμίνη Α με αναπλαστικές ιδιότητες. Δεύτερο συστατικό είναι ο κρόκος αυγού πραγματική τροφή για τα μαλλιά, επίσης πλούσιος  σε πρωτεϊνη και  σε Ω3 και  Ω6 λιπαρά οξέα, μεγάλη περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο που βοηθά στην σύνθεση κερατίνης  (βασικό συστατικό της τρίχας). Τρίτο συστατικό το μέλι  γνωστό για τις μαλακτικές του ιδιότητες και την επουλωτική  του δράση ιδανικό για τα φθαρμένα μαλλιά.

Κάνε αυτή τη μάσκα 1 φορά την εβδομάδα  και δες τα μαλλιά σου να μεταμορφώνονται .

Θα χρειαστείς :
·         3 κουτ. σούπας πλήρες γιαούρτι (ιδανικά προτιμήστε το παραδοσιακό αυτό με την πέτσα )
·         1 κρόκο αυγού
·         1 κουτ. σούπας μέλι
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί .

Τρόπος εφαρμογής:
·         Εφαρμόζω αρκετή ποσότητα με φαρδύ πινέλο  σε στεγνά και χτενισμένα μαλλιά από τις άκρες ως τις ρίζες . Κάνω ελαφρύ μασάζ με τα δάκτυλα μου.
·         Μαζεύω με ένα κλάμερ και τυλίγω  όλο το κεφάλι με μεμβράνη φαγητού (ή νάιλον σακουλάκι για το ντους).
·         Από πάνω τυλίγω με μία πετσέτα για να δημιουργηθεί ζέστη να ανοίξουν οι φολίδες και να εισχωρήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά στο εσωτερικό μέσα της  τρίχας.
·         Αφήνω για 15-20΄.
·         Για να ξεπλύνουμε τα μαλλιά ξεκινάμε με μπόλικο δροσερό νερό για δύο λόγους . Πρώτον για να κλείσουν οι φολίδες της τρίχας και δεύτερον και πιο σημαντικό για να μην “ψηθεί” ο κρόκος . Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αφήσει καμία μυρωδιά, κάτι που φοβούνται οι περισσότερες και για αυτό αποφεύγουν την χρήση του ενώ είναι ότι πιο θρεπτικό υπάρχει για τα μαλλιά.
·         Λούζω  με το σαμπουάν μου 2 φορές .
·         Στεγνώνω και φορμάρω .

Extra tip :

Στο τελευταίο ξέβγαλμα χρησιμοποιώ δροσερό προς κρύο νερό για να κλείσουν οι φολίδες και να αποκτήσουν μια φυσική λάμψη.

Μην ξεχνιέσαι ... ακολουθεί ο 3ος στόχος για τέλεια επιδερμίδα σε όλο το σώμα !!!

Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ ... μέχρι την επόμενη μας συνάντηση φιλιά και 

“ Μην ξεχνάς να χαμογελάς κάθε μέρα “

Litsa G.


Μην ξεχάσεις :
·         Να μου αφήσεις ένα σχόλιο από κάτω για το πώς σου φάνηκε το νέο μου Post και βέβαια τις δικές σου εντυπώσεις σου μόλις το δοκιμάσεις   !!!
·        Να προσθέσεις το email σου, να πατήσεις sudmit  και ακολουθώντας την διαδικασία που θα σου ζητηθεί να λαμβάνεις ειδοποίηση με email κάθε φορά που κάνω μια νέα ανάρτηση ή να έρθεις κι εσύ στη παρέα μας κάνοντας κλικ στην “ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ” (στη ειδικό χώρο στην δεξιά πλευρά της οθόνης σου) !!!
·       Να μου δείξεις την αγάπη σου κάνοντας LIKE  στη σελίδα μου στο Facebook  και follow στα υπόλοιπα social media . Αν θέλεις μπορείς να κάνεις  και share στους φίλους σου ώστε να μεγαλώσει η παρέα μας !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου