Follow the most beautiful choices in the world of makeup, beauty and style !!!

menu

Η καλύτερη μάσκα αργίλου για το πρόσωπο

Άργιλος ο «θαυματουργός» …
Είναι απλά η καλύτερη μάσκα αργίλου για το πρόσωπο
και θα την φτιάξεις μόνη σου πανεύκολα … Δοκίμασε την και θα με θυμηθείς !!!
Ναι καλά κατάλαβες σου έχω ετοιμάσει ένα diy ή αλλιώς σπιτικό καλλυντικό που το λατρεύω 
και δεν το αλλάζω με κανένα του εμπορίου που έχω δοκιμάσει…




Ο άργιλος ήρθε στα χέρια μου πολλά χρόνια πριν,  όταν άρχισε να μπαίνει μέσα μου το μικρόβιο των φυσικών καλλυντικών. Τότε δυστυχώς  δεν αντιλήφθηκα αμέσως την αξία του. Όταν έχεις να κάνεις όμως με μία τόσο δυνατή πρώτη ύλη δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να ανακαλύψεις όλα τα προτερήματα του.  
Εδώ θα πρέπει να πω πως είτε  αναφερόμαστε  στην άργιλο, είτε στον άργιλο  ( θηλυκό ή αρσενικό δηλαδή) είναι σωστό … μην με ρωτήσεις παραπάνω, για μαθήματα γραμματικής καλύτερα ψάξε σε άλλο ιστολόγιο !!!

Οι απαραίτητες συστάσεις

Κάποιες από τις ιδιότητες του αργίλου

·         Είναι φυσικό υλικό
·         Πλούσιος σε μέταλλα, καταλύτες  και  ιχνοστοιχεία
·         Βοηθά στην αποβολή του σμήγματος και των ρύπων από την επιδερμίδα
·         Απορροφά τις τοξίνες και άλλες βλαβερές ουσίες
·         Είναι  ισχυρό αντιοξειδωτικό
·         Έχει συσφικτική και αδυνατιστική δράση

Μια μικρή γνωριμία με τον άργιλο
(Τα βασικά)

·       Πράσινος  ( ή αλλιώς  γαλλικός)  : ιδανικός για κανονικό και μεικτό δέρμα με τάση λιπαρότητας, έντονη καθαριστική δύναμη, συσφίγγει τους πόρους,  κατάλληλος για θεραπείες σύσφιξης και αδυνατίσματος για το σώμα.
·       Λευκός ( καολίνη) : κατάλληλος για λιπαρό δέρμα και πρόβλημα ακμής, βαθιά απολεπιστική δύναμη,  αντιβακτηριδιακή  δράση
·       Ροζ  : Ιδανικός για ευαίσθητα και αφυδατωμένα δέρματα, δεν ξηραίνει, δίνει λάμψη, έχει ήπια δράση.
·       Κόκκινος : Ιδανικός για ώριμο και ξηρό δέρμα, βοηθά στην ανανέωση και ανάπλαση του δέρματος, με έντονη αποτοξινωτική  δράση, πλούσιος σε σίδηρο
·       Κίτρινος : Ιδανικός για ευαίσθητο και κανονικό δέρμα αλλά και κουρασμένο – παραμελημένο ή κατεστραμμένο από τον ήλιο, οξυγονώνει, τονώνει και επουλώνει το δέρμα
·       Rhassoul : Κατάλληλος για μικτό και λιπαρό δέρμα, με ισχυρές απορροφητικές και στυπτικές ιδιότητες, δίνει ελαστικότητα, ιδανική και για θεραπείες αδυνατίσματος , κατάλληλος για τα μαλλιά

Τώρα που έγιναν οι συστάσεις πάμε να σου δείξω πως θα φτιάξεις
 την λατρεμένη μου μάσκα προσώπου για βαθύ καθαρισμό .

Συνταγή για την μάσκα

·         2 κουταλιές σούπας ροδόνερο ( ή άλλο υγρό όπως αφέψημα πράσινου τσαγιού, μεταλλικό νερό κτλ. Απέφυγε να χρησιμοποιήσεις νερό βρύσης που περιέχει χλώριο,  εκτός αν έχεις φίλτρο για να δώσεις στο προϊόν σου μεγαλύτερη βιολογική αξία )
·         1 κουταλιά σούπας φυτικό έλαιο αβοκάντο  ή οποιοδήποτε φυτικό έλαιο έχεις όπως αμυγδαλέλαιο, βερυκοκέλαιο, ελαιόλαδο κτλ. ( μην βάλεις τα λάδια τύπου baby oil  *Johnson που είναι ραφιναρισμένα  λάδια )
·         ½  κουταλιά σούπας λευκή άργιλο για πιο βαθύ καθαρισμό
·         2 κουταλιές σούπας πράσινη άργιλο
·         1 ή 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree oil ( τσαγιόδεντρο) με αντιμικροβιακή  δράση ή άλλο αιθέριο έλαιο της επιλογής σου, πολύ ωραία θα ταίριαζαν τα αιθέρια έλαια λέβαντας, πορτοκάλι, χαμομήλι (προεραιτικά)


Η συγκεκριμένη συνταγή φτάνει για περίπου 3 εφαρμογές
Εννοείτε πως μπορείς  να χρησιμοποιήσετε τον άργιλο της επιλογής σου, είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό, αρκεί να είναι συνολικά 2 ½ κουταλιές σούπας σε ποσότητα.


Τρόπος παρασκευής
Ανακατεύω σε γυάλινο δοχείο πρώτα όλα τα υγρά μου υλικά και στη συνέχεια προσθέτω τα στερεά δηλαδή τους άργιλους . Η μάσκα είναι έτοιμη όταν τα υλικά ομογενοποιηθούν  και δημιουργήσουν μία μαλακή κρέμα που να θυμίζει στην σύσταση της μία πιο υδαρές οδοντόκρεμα . Προσθέτω  παραπάνω υγρό ή άργιλο για να φτάσω το επιθυμητό αποτέλεσμα στην σύσταση της. Τοποθετώ την μάσκα σε γυάλινο βαζάκι με καπάκι .



Εφαρμογή και διάρκεια ζωής

                Εφαρμόζω την μάσκα σε καθαρό δέρμα σε όλο το πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και πάνω στα χείλη. Φροντίζω να βάλω ένα παχύ στρώμα και να καλύψω ομοιόμορφα όλα τα σημεία και κυρίως πάνω στην ακμή. Αφήνω περίπου 10-15 ‘ μέχρι να στεγνώσει χωρίς να κάνω πολλές εκφράσεις για να μην σπάσει. Μετά ξεπλένω πολύ καλά με αρκετό χλιαρό νερό . Συνεχίζω με την ρουτίνα μου ως συνήθως ( τονωτική λοσιόν, ενυδατική κρέμα ). Χρησιμοποιώ την μάσκα 2-3 φορές την εβδομάδα ή ανάλογα τις ανάγκες της επιδερμίδας μου.
                Φυλάσσετε την μάσκα σε γυάλινο δοχείο καλά κλεισμένο μέσα στο ψυγείο για 10 μέρες το πολύ. Αν και ο άργιλος έχει μεγάλη διάρκεια ζωής επειδή έχουμε προσθέσει νερό  δεν μπορούμε να κρατήσουμε παραπάνω την μάσκα μας γιατί λόγω του νερού μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια ή μούχλα που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι αλλά σίγουρα δεν θέλουμε να  βάλουμε στο δέρμα μας.

            Προσοχή : Η συνταγή που σου δείχνω ταιριάζει τέλεια στο δικό μου δέρμα που είναι λιπαρό με τάση για ακμή και την χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια χωρίς καμία παρενέργεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ταιριάζει σε όλα τα δέρματα γι΄ αυτό ρώτησε πρώτα τον δερματολόγο σου  ή  δοκίμασε την σε μια μικρή περιοχή πριν την εφαρμόσεις  στο πρόσωπο σου. Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ο άργιλος δημιουργεί αλλεργίες όμως καλό θα ήταν να το τσεκάρεις πρώτα σε περίπτωση που δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει προϊόντα με άργιλο. 

                 Θα χαρώ πολύ να μου γράψεις πως σου φάνηκε αν την δοκιμάσεις,  οπότε μην διστάσεις να μου αφήσεις ένα σχόλιο από κάτω ή ακόμη και  να μου στείλεις μια φωτογραφία σε instagram ή facebook ( θα βρεις όλα τα απαραίτητα link πιο κάτω )

Αν θες μπορείς να δεις το βίντεο με όλη την διαδικασία παρασκευής της μάσκας εδώ : 



Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε ...
  
# Μην ξεχνάς να χαμογελάς κάθε μέρα #

 Litsa G.


Σε περιμένω να τα λέμε καθημερινά στο

Μπορούμε να τα λέμε επίσης σε
T W I T T E R   https://twitter.com/kook_litsa
P I N T E R E S T   https://gr.pinterest.com/kook_litsa/


Ρίξε μια ματιά στο κανάλι μου στο You Tube  kook_litsa https://www.youtube.com/channel/UCoFd94EBVg56gdRzfqIUv1Q
Μπορείς να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ για να βλέπεις  ότι ανεβάζω ( είναι δωρεάν)


Για συνεργασίες επικοινωνήστε μαζί μου στο :

#άργιλος #μάσκα #πρόσωπο #ομορφιά #καθαρισμός #λιπαρότητα #ακμή #αποτοξίνωση 

Αυτό το post δεν είναι χορηγούμενο / This post it’s not sponsored
Εκφράζω την ειλικρινή μου άποψη


©Copyright  2018  Litsa G.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου