Follow the most beautiful choices in the world of makeup, beauty and style !!!

menu

DIY : Εύκολο και κομψό βραχιόλι Μάρτη

Καλώς όρισες Μάρτη…
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα απλό και πολύ κομψό βραχιόλι Μάρτη… όχι μόνο  γιατί δεν θέλουμε να καούμε από τον πρώτο δυνατό ήλιο της άνοιξης αλλά επειδή μας αρέσει να φροντίζουμε   το στυλ μας και ταυτόχρονα  τιμάμε την Ελληνική παράδοση.

Δες βήμα- βήμα πως μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα ένα όμορφο βραχιόλι Μάρτη σε σχέδιο ψαροκόκκαλο με  πολύ πρακτικό κούμπωμα από ένα κουμπί… 

Μάρτης … ο πρώτος μήνας της άνοιξης … το ακούς και αμέσως φαντάζεσαι  ηλιοφάνεια, λιακάδα, βόλτες στην εξοχή …  Ααααχχχχ …  Μύρισε καλοκαιράκι !!!
Έρχεται  όμως η γνωστή παροιμία του λαού και μας προσγειώνει απότομα… 

«Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης,
τα παλιά παλούκια καίει, τα καινούργια ξεριζώνει»

Εντάξει έχουμε να δούμε ακόμη κι άλλα κρύα … το παρελθόν το έχει αποδείξει άλλωστε .Μη σε ξεγελάει όμως  το τσουχτερό κρύο του Μαρτίου . Ο ήλιος του είναι δυνατός και οι ακτίνες του επικίνδυνες. Γι αυτό θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και δεν θα μας κάψει κανένας ήλιος . Θα φορέσουμε στον καρπό μας  έναν Μάρτη  (λέγετε και  Μαρτιά ) και θα είμαστε και ωραίες και προστατευμένες . Χμμμ…. Καλά όσο για το τελευταίο ας φορέσουμε και το αντηλιακό μας για να είμαστε σίγουρες.
            Το έθιμο του Μάρτη είναι πολύ παλιό . Λένε ότι έχει ρίζες από την Αρχαία Ελλάδα και συμβολίζει την αγνότητα και τη χαρά . Φτιάχνετε την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και φοριέται την πρώτη μέρα του Μάρτη. Την τελευταία μέρα του Μάρτη το βγάζουμε και το αφήνουμε στις τριανταφυλλιές για να χτίσουν με αυτά τις φωλιές τους τα χελιδόνια . Κάποιοι το κρατάνε και το δένουν στην πασχαλιάτικη λαμπάδα να καεί  …  Έτσι για να θυμόμαστε και λίγο την παράδοση μας. 
            Θα χρειαστούμε κλωστές μουλινέ ( για κέντημα ) σε κόκκινο και άσπρο χρώμα. Αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε κλωστές για ράψιμο απλά τις βάζουμε διπλές και τριπλές για να γίνουν  πιο παχιές … Αν δεν έχετε τίποτα από αυτά  χτυπήστε  δίπλα στην γειτόνισσα που πιθανόν αυτή να έχει και για την ευχαριστήσετε   φτιάξτε της  και εκείνης ένα … σίγουρα θα χαρεί πολύ και του χρόνου αν πάλι ξεμείνετε από κλωστές θα σας ξαναδώσει …
Επίσης θέλουμε ένα μικρό κουμπί κατά προτίμηση λευκό ή κόκκινο . Ψάξτε σε εκείνο το κουτί με τα ραφτικά σας… δεν μπορεί κάτι θα έχετε … διαφορετικά βγάλτε ένα από κανένα ρούχο που δεν χρησιμοποιείτε πλέον . Προαιρετικά βάλτε μία χάντρα ή ένα ματάκι έτσι για ομορφιά … Κι όταν λέω εγώ ότι κρατάω τα μπιχλιμπίδια από μπομπονιέρες και μαρτυρικά βαφτίσεων με κοροϊδεύουν… να που όλα χρησιμεύουν και κάπου αλλού τελικά … και κάνω και ανακύκλωση σαν οικολόγος που είμαι … τέλεια    !!!


            Για να φτιάξω ένα βραχιόλι για καρπό  μήκους  17- 20 εκ. περίπου κόβω  4 κλωστές ( 2 κόκκινες και 2 άσπρες ) σε μήκος περίπου 70 εκ. η κάθε μία και τις πιάνω όλες μαζί από την μία άκρη τους . Διπλώνω στη μέση ακριβώς και εκεί στο κέντρο τους κάνω ένα κόμπο έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια μικρή θηλιά από όπου θα περνάει το κουμπί που θα δεθεί στο τελείωμα του για να κουμπώνει το βραχιόλι  .  Πρώτα  στερεώνω σε ένα σημείο την θηλιά για να παραμένει σταθερό όση ώρα θα πλέκω … εγώ χρησιμοποίησα λίγο σελοτέιπ  και το κόλλησα στην επιφάνεια εργασίας ( στο γραφείο μου),  μια άλλη πολύ καλή λύση είναι να το καρφιτσώσεις σε ένα μαξιλάρι . Τώρα πια έχω 8 κλωστές  τις οποίες θα πλέξω.

            Extra tip
Αν θέλω το βραχιόλι μου να βγει πιο λεπτό μειώνω τις κλωστές μου στο μισό … δηλαδή χρησιμοποιώ 2 κλωστές  70 εκ. και αφού κάνω την θηλιά στη μέση δουλεύω με 4 κλωστές που τις χωρίζω στη μέση , 2 αριστερά (άσπρη- κόκκινη ) και  2 δεξιά (κόκκινη – άσπρη). Ακολουθώ τα παρακάτω βήματα…

Βήματα για πλέξη ψαροκόκαλο
1.      Χωρίζω  τις 8 κλωστές  στα δύο … 4 στα αριστερά και  4 στα δεξιά … και τις απλώνω στην επιφάνεια που θα δουλέψω  αφήνοντας  μικρή απόσταση ανάμεσα σε κάθε  κλωστή . Στο κέντρο αφήνω λίγο μεγαλύτερο κενό .
2.      Στην αριστερή πλευρά βάζω πρώτα τις 2 λευκές κλωστές και ακριβώς δίπλα τις 2 κόκκινες.
3.      Στην δεξιά πλευρά βάζω πρώτα τις 2 κόκκινες και ακριβώς δίπλα τις 2 άσπρες. Φαντάσου  πως στη μέση έχει καθρέφτη και βλέπεις το ανάποδο της αριστερής πλευράς   (Δες την εικόνα)
4.      Το μοτίβο του ψαροκόκαλου  δημιουργείτε ως εξής  : η  1η κλωστή από την εξωτερική πλευρά  πηγαίνει πάντα στο κέντρο και διαγώνια  προς την αντίθετη πλευρά από αυτήν που ήταν αρχικά. Παίρνω κλωστές  εναλλάξ μία από  την αριστερή  και μία από την δεξιά πλευρά.
5.      Ξεκινώ το πλέξιμο από αριστερά παίρνοντας την 1η  από έξω (άσπρη) κλωστή και την βάζω στο κέντρο  κοντά στις κλωστές της δεξιάς πλευράς . Άρα εκεί που ήταν από τέσσερις κλωστές στην κάθε πλευρά τώρα θα είναι 3 στην αριστερή  και 5 κλωστές στην δεξιά πλευρά .
6.      Συνεχίζω το πλέξιμο παίρνοντας τώρα την 1η από έξω (κόκκινη ) κλωστή από την δεξιά πλευρά   και την βάζω στο κέντρο κοντά στις κλωστές της αριστερής πλευράς. Τώρα έχω ξανά 4 κλωστές σε κάθε πλευρά .
7.      Επαναλαμβάνω   τα βήματα 5 και 6 μέχρι να φτιάξω το όλο βραχιόλι.
8.      Μόλις το τελειώσω χωρίζω  τις κλωστές στα δύο και δένω με ένα κόμπο  για να ασφαλίσω το τελείωμα του βραχιολιού .
9.      Περνάω  2-3 κλωστές από τις τρύπες ενός κουμπιού … για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποίησα το μεταλλικό εργαλείο που περνάει τις κλωστές μέσα στην βελόνα … και δένω σφικτά με 2 κόμπους στην κάτω πλευρά του . Έτοιμο !!!
10.  Βάζω το βραχιόλι στον καρπό μου και για να κουμπώσει περνάω το κουμπάκι μέσα από την θηλιά που υπάρχει στην άλλη του άκρη.

Δες εδώ το βίντεο πως θα φτιάξεις αυτό το κομψό βραχιόλι 
και πως θα το στολίσεις με όμορφες χάντρες !!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Φτιάξε για όλη την οικογένεια, για την κολλητή σου, τον αγαπημένο σου βάζοντας στο καθένα μια διαφορετική  πινελιά … Μην ξεχάσεις την γειτόνισσα !!!

Καλώς όρισες Μάρτη …

Καλό Μήνα να έχουμε !!!

# Μην ξεχνάς να χαμογελάς κάθε μέρα #
 |Litsa G.|

©Copyright  2017  Litsa G.

Μην ξεχάσεις :
·         Να μου αφήσεις ένα σχόλιο από κάτω με τις εντυπώσεις σου για το νέο μου Post
·       Να προσθέσεις το EMAIL σου (στη ειδικό χώρο στην δεξιά πλευρά της οθόνης σου) για να λαμβάνεις ειδοποίηση κάθε φορά που κάνω μια νέα ανάρτηση …
·       Να μου δείξεις την αγάπη σου κάνοντας LIKE  στη σελίδα μου στο Facebook  και follow στα υπόλοιπα social media . Αν θέλεις μπορείς να κάνεις  share στους φίλους σου ώστε να μεγαλώσει η παρέα μας !!!
·       Να επισκεφτείς το κανάλι μου στο YOU TUBE >>>>  kook_litsa πατώντας : https://www.youtube.com/channel/UCoFd94EBVg56gdRzfqIUv1Q


follow me
 T W I T T E R   https://twitter.com/kook_litsa

Επικοινωνήστε μαζί μου στο

 E M A I L    geolitsa@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου