Follow the most beautiful choices in the world of makeup, beauty and style !!!

menu

ΠΕΝΤΕ TIPS ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ


Απογείωσε το μακιγιάζ σου με  5 φανταστικά  tips ... Μικρά  μυστικά που θα βελτιώσουν το  μακιγιάζ σου για να έχεις  επαγγελματικό  αποτέλεσμα  κάθε μέρα !!! 


Σε αυτό το post δεν θα σου μιλήσω για προϊόντα μακιγιάζ, αλλά ούτε για κάποια   τεχνική μακιγιάζ … Αυτό που θα σου δείξω είναι πως με μικρές αλλαγές μπορείς να βελτιώσεις κατά πολύ το τελικό αποτέλεσμα και να νιώθεις σαν επαγγελματίας μακιγιέρ του εαυτού σου…  
Δες παρακάτω πως !!!

Πολλές φορές όταν βαφόμαστε κάνουμε κάποια λάθη που σαμποτάρουν  όχι μόνο  την εικόνα μας αλλά και την αυτοπεποίθηση μας. Πριν βιαστείς λοιπόν να πεις πως δεν τα καταφέρνεις και τόσο με το μακιγιάζ  δοκίμασε να εφαρμόσεις τις συμβουλές που θα σου δώσω και μετά τα ξαναλέμε …

#1  ΣΩΣΤΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Το να προσπαθείς να βαφτείς σε λάθος φωτισμό είναι σχεδόν σαν να βάφεσαι με κλειστό το ένα  μάτι. Το σωστό μακιγιάζ  θέλει και σωστό φωτισμό. Είναι πολύ βασικό να έχουμε δυνατό φως  σε ζεστές αποχρώσεις  (δηλαδή άσπρο φως που πάει προς το κίτρινο και όχι προς το μπλε ) που μοιάζει πολύ στο φυσικό φως της ημέρας. Το πιο σημαντικό όμως είναι  πώς  πρέπει να στεκόμαστε μπροστά στο φως …
Για παράδειγμα αν στον καθρέφτη που βαφόμαστε  υπάρχει  μόνο  μία λάμπα, αυτή θα πρέπει να είναι  στο κέντρο του και εμείς να στεκόμαστε ακριβώς  ευθεία και μπροστά της . Αν έχουμε  δύο λάμπες, που συνήθως είναι δεξιά και αριστερά, ( αυτή είναι και η πιο σωστή επιλογή ) θα πρέπει να στεκόμαστε πάλι στο κέντρο ανάμεσα από τις δύο λάμπες. Αυτό που πρέπει δηλαδή να προσέχουμε είναι το φως να διαχέεται  συμμετρικά επάνω στο πρόσωπό μας. Όλες θα έχετε δει άλλωστε τους καθρέφτες που έχουν στα στούντιο φωτογράφησης  ότι  έχουν λάμπες γύρω  - γύρω από τον καθρέφτη κι ο μόνος λόγος είναι για να υπάρχει συμμετρία φωτισμού.

#2   ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ
                Προετοιμάστε σωστά το δέρμα σας καθαρίζοντας το  πρώτα με ένα απαλό σαπούνι ή γαλάκτωμα καθαρισμού, έτσι ώστε να απομακρυνθούν  τυχόν ρύποι  ή  σμήγμα . Αμέσως μετά ενυδατώστε  το δέρμα σας με μία κρέμα που είναι κατάλληλη και ως βάση για μακιγιάζ ( συνήθως οι ενυδατικές κρέμες ημέρας που είναι κατάλληλες το γράφουν ).
Αυτό όμως αρκεί ???  Δεν θα το σκεφτώ καθόλου και θα πω ένα μεγάλο ΟΧΙ !!!! Θα πρέπει να φροντίζουμε το δέρμα  μας σε εβδομαδιαία βάση κάνοντας  ελαφριά απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας  μας και πάντα ολοκληρώνουμε την περιποίηση με μία ενυδατική μάσκα που θα της χαρίσει την υγρασία που χρειάζεται .  
Αν αναρωτιέστε πως βοηθούν όλα αυτά στο μακιγιάζ σας απαντώ αμέσως. Το δέρμα απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα και σωστά ενυδατωμένο «υποδέχεται» με τον καλύτερο τρόπο όλα τα προϊόντα μακιγιάζ  με αποτέλεσμα να στρώνουν τέλεια και ουσιαστικά μεγιστοποιεί τις δυνατότητες  τους, άρα τα προϊόντα κάνουν αυτό που υπόσχονται  και   ταυτόχρονα διπλασιάζει την αντοχή  τους  για ένα μακιγιάζ  που διαρκεί περισσότερο.  Δεν έχει νόημα λοιπόν να αγοράζουμε ακριβά ή πολλά υποσχόμενα προϊόντα αν ο «καμβάς» …το πρόσωπο μας δηλαδή … δεν είναι στην καλύτερη του κατάσταση .

#3   ΚΑΝΤΕ 2 ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ
Όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο υπάρχει  ένα πολύ συχνό λάθος που γίνετε χωρίς να το καταλάβουμε. Τις  περισσότερες φορές πλησιάζουμε πολύ κοντά στον καθρέφτη για να βλέπουμε τις λεπτομέρειες. Τι γίνετε όμως  με αυτό ???  Βλέποντας τα όλα από τόσο κοντά δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν υπάρχει ισορροπία στο πρόσωπό μας. Γι΄ αυτό   καλό θα ήταν να απομακρυνόμαστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να βλέπουμε πως δένει το μακιγιάζ με τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και τι εικόνα βλέπουν οι άλλοι από την απόσταση που μας χωρίζει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα φρύδια μας, που στους περισσότερους ανθρώπους δεν έχουν το ίδιο σχήμα το δεξί  με το αριστερό, ή το ένα είναι λίγο πιο ψηλά ή ξεκινάει από πιο μέσα   σε σχέση με το άλλο. Τότε λοιπόν θα πρέπει να «ξεγελάσουμε» αυτό που βλέπουμε διορθώνοντας με το μακιγιάζ τα σημεία που το χρειάζονται, έτσι ώστε να πετύχουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη ισορροπία. Τα μακρινά πλάνα είναι ο μυστικός μας σύμμαχος   για τέλεια ισορροπία. Ανοίξτε το πλάνο σας κάνοντας  δύο βήματα πίσω, τσεκάρεται  αν υπάρχει ισορροπία ή αν κάτι δεν φαίνετε και τόσο ωραίο, πλησιάστε ξανά για να διορθώσετε και να συνεχίσετε το μακιγιάζ  και σίγουρα όταν τελειώσετε θα δείτε τη διαφορά.

#4    ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
           Επενδύστε στα σωστά προϊόντα αγοράζοντας αυτά που είναι κατάλληλα  για εσάς ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας, τις ανάγκες σας αλλά και τις απαιτήσεις σας  ανάλογα με  το στυλ του μακιγιάζ που σας αρέσει  και θέλετε να ακολουθήσετε,  προϊόντα που σας βοηθούν να βελτιώσετε  την τεχνική σας ή γιατί απλά σας βολεύουν στην χρήση τους. Δώστε προσοχή λοιπόν στα χαρακτηριστικά των προϊόντων και ρωτήστε τους ειδικούς τυχόν απορίες για τη σωστή του χρήση.
Κάτι άλλο που είναι πολύ σημαντικό είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε.  Αν δεν έχετε όλη τη σειρά από τα  «διάσημα»  επαγγελματικά πινέλα δεν πειράζει. Φροντίστε  όμως να κάνετε δώρο στον εαυτό σας  τουλάχιστον 3-4  καλά πινέλα που θα σας  λύσουν τα χέρια και θα σας  διευκολύνουν  να πετύχετε αυτό που επιθυμείτε. Για παράδειγμα ένα μικρό λοξό - κοφτό πινέλο για να κάνετε την περιβόητη γωνία στα μάτια σας ή να τονίζετε με ακρίβεια τα φρύδια σας θεωρώ ότι είναι must have στο νεσεσέρ όλων των γυναικών.

#5    ΕΞΑΣΚΗΣΗ
                Ίσως το πιο βασικό από όλα … Καμία γυναίκα δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας να βάφετε τέλεια και μπορώ να δεχτώ πως για κάποιες είναι πιο εύκολο γιατί ίσως τα χέρια τους έχουν μία «καλλιτεχνική φλέβα»  … γιατί  το μακιγιάζ είναι ζωγραφική σε ζωντανό καμβά … Ξεκινώντας από τα πολύ απλά προχωρήστε  σε πιο δύσκολες τεχνικές σιγά σιγά κάνοντας πολύ εξάσκηση.
  αν έχετε μία σημαντική έξοδο ή ραντεβού μην επιχειρήσετε να κάνετε εκείνη την ημέρα για πρώτη φορά κάτι που ίσως σας δυσκολέψει. Αντίθετα  αν για παράδειγμα σας δυσκολεύει η γραμμή του αϊλάινερ στα μάτια σας … το περίφημο “cat eye  look ”…  ξεκινήστε να κάνετε εξάσκηση κάθε βράδυ κάποιες μέρες νωρίτερα .  Πριν κάνετε  ντεμακιγιάζ στο πρόσωπο σας   δοκιμάστε να κάνετε 2-3 γραμμές σε κάθε μάτι, δείτε τι δεν πήγε καλά, αλλάξτε λίγο την τεχνική σας, χρησιμοποιήστε διαφορετικά προϊόντα μέχρι να δείτε τι σας πηγαίνει καλύτερα ή τι σας διευκολύνει . Το κάλο είναι ότι ούτος ή άλλως μετά θα ξεβαφτείτε και ούτε γάτα ούτε ζημιά.  Έτσι  με τη  συχνή εξάσκηση θα έρθει η στιγμή που δεν θα πιστεύετε στις ικανότητες σας  και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει !!!
 〜〜〜〜〜〜
Μου αρέσει πολύ να φροντίζω την εικόνα μου και να τονίζω τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου με το κατάλληλο μακιγιάζ καθημερινά. Από το πρωί που πάω τα παιδιά στο σχολείο, στη δουλειά, στο σπίτι, στο γυμναστήριο, στη βόλτα, παντού … Εντάξει δεν θα βάλω και ψεύτικη βλεφαρίδα για να πάω στο γυμναστήριο, αλλά ποιος απαγορεύει σε μια γυναίκα να νιώθει όμορφα σε κάθε στιγμή της ημέρας. Υπάρχουν τόσα είδη διαφορετικών μακιγιάζ … από no make up make up μέχρι face painting  και  το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις το σωστό για κάθε περίπτωση.
 Μην φοβάστε λοιπόν να βαφτείτε,  μόνο καλό θα σας  κάνει και για αρχή θα  τονώση την αυτοπεποίθηση σας. Κι αν ανήκετε στην κατηγορία « καθόλου μακιγιάζ»  αλλάξτε το και τολμήστε να κάνετε την διαφορά προσθέτοντας λίγο χρώμα στο πρόσωπο σας!!!  

Γράψε μου στα σχόλια το tip που σου  άρεσε περισσότερο και θα  νομίζεις πως θα σου φανεί πιο χρήσιμο !!!

# Μην ξεχνάς να χαμογελάς κάθε μέρα #

 |Litsa G.|

©Copyright  2017  Litsa G.

Μην ξεχάσεις :
·         Να μου αφήσεις ένα σχόλιο από κάτω με τις εντυπώσεις σου για το νέο μου Post
·       Να προσθέσεις το EMAIL σου (στη ειδικό χώρο στην δεξιά πλευρά της οθόνης σου) για να λαμβάνεις ειδοποίηση κάθε φορά που κάνω μια νέα ανάρτηση …
·       Να μου δείξεις την αγάπη σου κάνοντας LIKE  στη σελίδα μου στο  FACEBOOK και follow στα υπόλοιπα social media . Αν θέλεις μπορείς να κάνεις  share στους φίλους σου ώστε να μεγαλώσει η παρέα μας !!!
·       Να επισκεφτείς το κανάλι μου στο YOU TUBE   >>>  kook_litsa πατώντας  ΕΔΩ

Follow me …
 T W I T T E R   https://twitter.com/kook_litsa 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου