Follow the most beautiful choices in the world of makeup, beauty and style !!!

menu

Πεντικιούρ σε 9 απλά βήματα !!!

Εύκολη περιποίηση ποδιών στο σπίτι ...

Το καλοκαιράκι είναι πλέον γεγονός και όλες θέλουμε να έχουμε όμορφα, βελούδινα αλλά και ξεκούραστα πόδια φορώντας τα ανοικτά μας παπούτσια. Πιστέψτε με είναι πολύ απλό να τα  περιποιηθούμε  στο σπίτι μόνες ακολουθώντας μερικά tips που θα σας δώσω.
Δείτε βήμα-βήμα ένα “home made” πεντικιούρ που όλες θα λατρέψετε …


1η  Φάση
Το πιο δύσκολο κομμάτι στην περιποίηση των ποδιών είναι η άβολη στάση που πρέπει να πάρει το σώμα μας προκειμένου να φτάσουμε τα πέλματα μας. Γι ΄ αυτό  είναι σημαντικό να κάτσουμε κάπου άνετα σε μια χαμηλή πολυθρόνα ή στον καναπέ με κάποια μαξιλάρια στη μέση μας για πιο σωστή υποστήριξη. Δεν προτιμώ να κάτσω σε καρέκλα γιατί συνήθως  είναι πολύ ψηλές και δεν βολεύει καθόλου. Μετά θα πρέπει βρούμε  ένα σημείο, κάπου πιο ψηλά από το πάτωμα, όπως ένα χαμηλό σκαμπό, για να πατήσουμε  ένα-ένα τα πόδια μας πάνω όση ώρα τα φροντίζουμε, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να σκύβουμε πάρα πολύ.

2η  Φάση


Θα χρειαστούμε :
·         1 λεκάνη με ζεστό νερό
·         1 καθαρή πετσέτα μεσαίο μέγεθος 
·         1 καθαρή πετσέτα μικρό μέγεθος








Εργαλεία για την περιποίηση:
·         1 μεγάλο νυχοκόπτη νυχιών
·         1 πενσάκι για τα πετσάκια
·         1 σπρώκτη για τα πετσάκια ή 1 ξυλάκι μανικιούρ
·         1 βουρτσάκι για τα νύχια ή τρίχινη βούρτσα σώματος
·         1 πλαστική γλώσσα για τα πέλματα
·         1 ξύλινη γλώσσα για τα πέλματα (μόνο αν έχουμε πολύ έντονες σκληρύνσεις )
·         1 χάρτινη λίμα για τα νύχια
·         1 λίμα τύπου buffer για την επιφάνια των νυχιών

Καλλυντικά για την περιποίηση:
·         1 κουτ. σούπας αλάτι θαλασσινό (για το νερό)
·         1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική (για το νερό)
·         Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα ή ότι άλλο προτιμάτε (για το νερό)
·         Λαδάκι για τα πετσάκια (αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο)
·         Πίλινγκ
·         Ενυδατική κρέμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Δείτε εδώ την περιποίηση σε 9 απλά βήματα

  1. ·         Μουλιάζω τα πόδια για 15΄.
  2. ·         Βάζω λαδάκι στα πετσάκια και τα σπρώχνω. Μουλιάζω άλλα 5΄.
  3. ·         Τρίβω με το βουρτσάκι τα πετσάκια και όλα τα δάκτυλα. Μουλιάζω άλλα 5΄.
  4. ·         Κόβω με το πενσάκι ότι περισσεύει. Βάζω λαδάκι.
  5. ·         Τρίβω πρώτα  με την ξύλινη και μετά με την πλαστική γλώσσα τα σκληρά σημεία στο πέλμα.
  6. ·         Κόβω τετράγωνα τα νύχια μου και τα λιμάρω.
  7. ·         Κάνω πίλινγκ. Ξεπλένω με το νερό.
  8. ·         Ενυδατώνω με κρέμα.
  9. ·         Βάφω με το αγαπημένο μου βερνίκι.
Μπορείς να παρακολουθήσεις την περιποίηση βήμα βήμα στο κανάλι μου στο You Tube πατώντας  εδώ


Οδηγίες  αναλυτικά
  • Γεμίζω με ζεστό νερό ( όχι καυτό) τη λεκάνη.
  •  Ρίχνω μέσα το αλάτι, τη σόδα και το αιθέριο έλαιο μέντα ( μην χρησιμοποιήσετε  την μέντα σε περίπτωση που έχετε αλλεργία ή κάνετε ομοιοπαθητική). Στο νερό μπορώ να προσθέσω ακόμα και βότανα που έχω στο σπίτι όπως δυόσμο, χαμομήλι κτλ.
  •  Βάζω τα πόδια μου στο νερό και αφήνω να μαλακώσουν για τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Όσο πιο πολλά προβλήματα έχουν τα πόδια μας (αφυδατωμένα σημεία,  σκληρύνσεις, κάλους, χοντρά νύχια)τόσο πιο πολύ ώρα χρειάζεται να μείνουν στο νερό (περίπου 25 λεπτά) . Όλη την διάρκεια της περιποίησης φροντίζω να προσθέτω ζεστό νερό όταν κρυώνει. Αυτό βοηθά να μαλακώσουν ακόμη καλύτερα και να καθαρίσουν πιο εύκολα. 
  •  Βγάζω το ένα πόδι και το πατάω επάνω στη πετσέτα μεσαίου μεγέθους που την έχω διπλωμένη επάνω στο χαμηλό σκαμπό μπροστά μου. Βάζω από μία σταγόνα λάδι σε όλα τα νύχια και κάνω ελαφρύ μασάζ. Με το σπρώχτη ή το ξυλάκι μανικιούρ ξεκολλάω απαλά τα πετσάκια γύρω από  τα νύχια. Δεν πιέζω με δύναμη και εννοείτε ότι δεν πρέπει να πονάω καθόλου όταν το κάνω αυτό, έτσι ώστε να μην τραυματίσω τα νύχια μου.  Αφού τελειώσω με όλα τα νύχια ξανά βάζω στο νερό το πόδι . Κάνω την ίδια διαδικασία και στο άλλο πόδι. Αν έχω πολλά πετσάκια προτιμώ να τα αφήσω 5΄επιπλέον στο νερό πριν συνεχίσω την περιποίηση. 
  • Βγάζω ξανά το πρώτο πόδι από το νερό. Παίρνω το βουρτσάκι το βρέχω και τρίβω απαλά τα νύχια και τα δάκτυλα γύρω-γύρω για 1-2΄. Επειδή το βουρτσάκι έχει πολλές τρίχες, οι οποίες εισχωρούν στα δύσκολα σημεία γύρω από τα νύχια, αφαιρούνται εύκολα τα νεκρά κύτταρα που υπάρχουν στο σημείο ενώ ξεκολλάνε και τα περισσότερα πετσάκια έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τα κόψω  μετά με το πενσάκι.
  • Βάζω ξανά στο νερό το πόδι. Κάνω την ίδια διαδικασία με το άλλο πόδι.

  • Βγάζω το πρώτο πόδι από το νερό και με την μικρή πετσέτα σκουπίζω ή καλύτερα τρίβω απαλά τα  νύχια μου από την άκρη προς τη ρίζα, με σκοπό να ξεκολλήσουν όσα περισσότερα  πετσάκια. Μετά παίρνω το πενσάκι και κόβω με προσοχή μόνο ότι έχει παραμείνει και πετάει από το δέρμα κυρίως στα πλαϊνά των νυχιών. Σας θυμίζω ότι όσο λιγότερο κόβω τόσο καλύτερα. Όταν τελειώσω βάζω λίγο λαδάκι επάνω στα πετσάκια και τα νύχια για να ενυδατωθούν. 
  • Συνεχίζω με το ίδιο πόδι. Σειρά έχει η φροντίδα του πέλματος και των σκληρών σημείων.
  •  Χρησιμοποιώ την ξύλινη γλώσσα όπου υπάρχουν έντονες σκληρύνσεις ενώ την πλαστική στα υπόλοιπα σημεία. Εδώ πρέπει να σας πω ότι όλες οι γλώσσες έχουν δύο πλευρές, μία σκληρή και μία μαλακιά. Χρησιμοποιώ
    πρώτα την ξύλινη γλώσσα και  μετά  την πλαστική και πάντα από την πιο σκληρή πλευρά καταλήγω στην πιο μαλακή και δεν ξεχνώ να βρέχω συχνά μέσα στο νερό την γλώσσα που κρατάω. Είναι πολύ σημαντικό να τελειώνω πάντα με την μαλακή πλευρά της πλαστικής γλώσσας έτσι ώστε να γίνει τέλειο φινίρισμα στο πέλμα και να σφραγιστούν οι πόροι. Αυτό βοηθάει στο να παραμείνει μαλακό το πέλμα για περισσότερες μέρες. Τα σημεία που χρειάζονται συνήθως τρίψιμο είναι επάνω από το μικρό μας δακτυλάκι, στο πλάι και από κάτω από το μεγάλο δάκτυλο,  στο πλάι και από κάτω της εξωτερικής πλευράς του πέλματος από το μικρό δάκτυλο ως την φτέρνα, γύρω-γύρω και κάτω από την φτέρνα και τέλος στο μετατάρσιο που βρίσκεται στο πέλμα ακριβώς στο σημείο που πέφτει όλο το βάρος όταν φοράμε ψηλά παπούτσια το μαλακό σημείο ακριβώς μετά τα δάκτυλα. Επειδή όμως ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του δύσκολα σημεία καλό είναι να ψηλαφίζω το πέλμα μου με τα δάκτυλα μου για να είμαι σίγουρη που ακριβώς είναι αυτά.  
  • Συνεχίζω στο ίδιο πόδι.  Ήρθε η ώρα να κόψω και να δώσω σχήμα στα νύχιαΧρησιμοποιώ τον μεγάλο νυχοκόπτη για να τα κόψω. Το σχήμα που επιβάλετε να τους δώσω είναι τετράγωνο και αυτό όχι επειδή είναι της μόδας αλλά γιατί με αυτό τον τρόπο δεν κινδυνεύει να γυρίσει κάποιο νύχι προς τα μέσα ή να μείνει κάποια μικρή γωνία στην άκρη του, εκεί που δεν έχουμε ορατότητα,  και καθώς μεγαλώνει να καρφώνει στο δέρμα. Πρώτα κόβω τα νύχια με τον μεγάλο νυχοκόπτη τοποθετώντας τον ευθεία στην άκρη του νυχιού. Προσέχω να μην τα κόψω πολύ βαθιά. Για να ορίσω το τελικό μήκος του έχω πάντα σαν οδηγό το κέντρο του νυχιού και όχι τις άκρες του.  Δες την  φωτογραφία  παρακάτω : 
  • Δίνω το τελικό σχήμα με μια χάρτινη λίμα . Δεν ξεχνώ να στρογγυλέψω ελαφρώς με την λίμα μόνο τις γωνίες του νυχιού για να μην είναι μυτερές. 
  • Με ένα μαλακό buffer περνάω την επιφάνια των νυχιών έτσι ώστε να γίνει πιο λεία.

  • Τελειώνω το πρώτο πόδι με ένα απολεπιστικό προϊόν (peeling) κάνοντας μασάζ σε όλο το πέλμα για 1-2 λεπτά. Επιμένω στα σημεία που το έχουν περισσότερη ανάγκη. Ξεπλένω καλά με νερό να φύγουν οι κόκκοι από το πίλινγκ και σκουπίζω με καθαρή πετσέτα προσέχοντας να μην ξεχάσω το σημείο ανάμεσα από τα δάκτυλα. Δεν θέλω να μένει υγρασία εκεί για να μην δημιουργηθούν μύκητες.  
  •  Ενυδατώνω κάνοντας μασάζ με μία πολύ ενυδατική κρέμα πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία. Επιλέγω κρέμες τύπου butter (βούτυρο) και όχι ένα απλό body lotion
  •  Κάνω το ίδιο και στο άλλο πόδι( καθαρίζω τα πετσάκια, τρίβω τα πέλματα, κάνω πίλινγκ, ξεπλένω, βάζω κρέμα).

 3η  Φάση
Η περιποίηση τελείωσε και τώρα περνάμε ίσως στο πιο ωραίο κομμάτι, που είναι το  χρώμα που θα βάψουμε στα νύχια μας και θα ολοκληρώσουμε την εικόνα των ποδιών μας.
Για το βάψιμο :
·         1 καλή βάση
·         1 βερνίκι της αρεσκείας σας 
·         1 top coat στεγνωτικό που θα διατηρήσει για μέρες το βερνίκι ακέραιο
·         1 ζευγάρι διαχωριστικά για τα δάκτυλα
·         Λίγο καθαρό οινόπνευμα (αν δεν έχω χρησιμοποιώ καθαρό ασετόν )
·         Λίγο βαμβάκι
  •   Πρώτα καθαρίζουμε με λίγο καθαρό οινόπνευμα και ένα βαμβάκι τα νύχια για να φύγει η λιπαρότητα. Αυτό θα βοηθήσει το βερνίκι να στρώσει πιο εύκολα αλλά και κρατήσει πιο πολλές μέρες. Αν δεν έχω καθαρό οινόπνευμα το αντικαθιστώ με λίγο  καθαρό ασετόν (χωρίς λάδι ή γλυκερίνη). 
  •  Τοποθετώ τα διαχωριστικά για τα δάκτυλα. 
  • Περνάω όλα τα νύχια με μία λεπτή στρώση βάσης. Η βάση  αποτρέπει το κιτρίνισμα αλλά και τον εμποτισμό των νυχιών από τα χρώματα. Επίσης λειτουργεί ως μόνωση στα τυχόν βλαβερά συστατικά των βερνικιών και ενισχύει την διάρκεια του. 
  •  Διαλέγω το χρώμα που μου αρέσει και το περνάω 2 λεπτές στρώσεις. 
     
  • Τελειώνω με το στεγνωτικό top coat που θα σφραγίσει το χρώμα και θα το προστατεύει για μέρες.  
  •  Περιμένω τουλάχιστον 30-60΄ μέχρι να στεγνώσει  εντελώς. Αποφεύγω τα κλειστά παπούτσια την ίδια ημέρα.



Έτοιμα !!!
Εκτός από όμορφα τα νιώθω και ξεκούραστα… 
λίγο το ποδόλουτρο, λίγο το καθάρισμα και κάτι παραπάνω το μασάζ, έκαναν το θαύμα τους.
 Υπόσχομαι να  το κάνω κάθε εβδομάδα !!!

Extra tips !!!
  1.             Δεν ξεχνώ να ενυδατώνω με κρέμα καθημερινά τα πόδια μου κυρίως μετά το ντουζ. Η κρέμα θα συντηρήσει το πεντικιούρ σας για πολλές μέρες.
  2.        Χρησιμοποιώ συχνά λαδάκι στα πετσάκια γύρω από τα νύχια. 
  3.       Υιοθετώ κάποια από τα βήματα της περιποίησης και τα εφαρμόζω τακτικά, όπως για παράδειγμα το τρίψιμο με την βούρτσα μετά το ντους ή μασάζ με ένα απολεπιστικό προϊόν.
  4.       Αν δεν έχω χρόνο να τα κάνω όλα αυτά μαζί τα χωρίζω και κάνω άλλη μέρα την περιποίηση του πέλματος και άλλη τα νύχια με τα πετσάκια και το βάψιμο. 
  5.       Δεν ξεχνώ να αποτριχώσω τις τριχούλες πάνω στα δακτυλάκια μου.


Πολύ σημαντικό !!!
Απαραίτητη προϋπόθεση σε όλη τη διάρκεια της περιποίησης η τήρηση των κανόνων υγιεινής. Καθαρίζω κάθε φορά όλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσω με σαπούνι και ζεστό νερό τα στεγνώνω με καθαρή πετσέτα και τα περνάω με λίγο καθαρό οινόπνευμα. Δεν μοιράζομαι με κανέναν τα εργαλεία μου. Χρησιμοποιώ μόνο καθαρές πετσέτες. Χρησιμοποιώ καθαρή λεκάνη και την απολυμαίνω μετά από κάθε χρήση.

                Τα πόδια μας αξίζουν την καλύτερη φροντίδα… ας τους την δώσουμε !!!

“ Μην ξεχνάς να χαμογελάς κάθε μέρα “




Μην ξεχάσεις :
·         Να μου αφήσεις ένα σχόλιο από κάτω για το αν βρήκες χρήσιμο το νέο μου Post και βέβαια τις δικές σου εντυπώσεις σου μόλις τα δοκιμάσεις   !!!
·        Να προσθέσεις το email σου στη ειδικό χώρο στην δεξιά πλευρά της οθόνης σου, να πατήσεις sudmit  και ακολουθώντας την διαδικασία που θα σου ζητηθεί να λαμβάνεις ειδοποίηση με email κάθε φορά που κάνω μια νέα ανάρτηση !!!

·       Να μου δείξεις την αγάπη σου κάνοντας LIKE  στη σελίδα μου στο Facebook  και τα υπόλοιπα social media . Αν θέλεις μπορείς να κάνεις  και share στους φίλους σου ώστε να μεγαλώσει η παρέα μας !!!

follow me …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου