Follow the most beautiful choices in the world of makeup, beauty and style !!!

menu

Tips για το τέλειο μαυρισμένο δέρμα το καλοκαίρι


Ακόμη κι εγώ που προσέχω πάρα πολύ να μην εκτίθεμαι πολύ στον ήλιο και προστατεύομαι από τις βλαβερές του συνέπειες, ομολογώ πως μου αρέσει να αποκτώ  ένα πιο σκούρο χρυσαφένιο καλοκαιρινό χρώμα στην επιδερμίδα μου. Με την διαφορά πως δεν θυσιάζω με τίποτα την υγεία αλλά και την  ομορφιά του δέρματος μου, στο πέρασμα του χρόνου .
Tips για τέλειο μαύρισμα χωρίς ενοχές

Για να το πετύχω αυτό ακολουθώ κάποια μικρά tips που σήμερα θα τα μοιραστώ μαζί σας. Γι’ αυτό διαβάστε την συνέχεια …

Πως μπορώ να ενισχύσω την άμυνα του δέρματος μου ?
Οι ακτίνες UVA εισχωρούν στην επιδερμίδα  και καταστρέφουν το κολλαγόνο και την  ελαστίνη, που βοηθούν στην διατήρηση της νεότητας και την ανάπλαση των κυττάρων. Το πιο βασικό που πρέπει να προσέξουμε είναι σε τι  κατάσταση βρίσκεται το δέρμα μας . Ένα ταλαιπωρημένο και αφυδατωμένο δέρμα αμέσως μόλις το εκθέσουμε στον ήλιο θα στεγνώσει ακόμη περισσότερο και θα είναι σίγουρα πιο επιρρεπή στις φθορές του.  
Για να κάνουμε το δέρμα μας ποιο ανθεκτικό απέναντι στις φθορές του ήλιου λοιπόν, θα πρέπει να του προσφέρουμε συνεχή ενυδάτωση  εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Όσον  αφορά το πρόσωπο  τώρα το καλοκαίρι  είναι αναγκαία η χρήση ενός ενυδατικού ορού καθημερινά ο οποίος φτάνει πιο βαθιά στο δέρμα μας και το ενυδατώνει  .
Οι μάσκες ενυδάτωσης επίσης βοηθούν και ενισχύουν γιατί ξεδιψούν το δέρμα, του χαρίζουν ζωντάνια, βοηθούν την ελαστικότητα του, ενισχύουν την άμυνα  του και το κρατάνε σε καλή κατάσταση. Το υγιή δέρμα  αναπλάθετε πιο γρήγορα και αμύνεται  στις εξωτερικές  επιθέσεις με αποτέλεσμα να είναι πιο ελαστικό και λαμπερό.
 Κάτι άλλο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι να κάνουμε  ελαφριά απολέπιση για να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπουμε να εισχωρήσουν πιο εύκολα όλα τα ενυδατικά συστατικά από τα προϊόντα περιποίησης που θα χρησιμοποιήσουμε στην συνέχεια  και  βοηθάμε την ανανέωση των κυττάρων .
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το υπόλοιπο σώμα με τα ανάλογα προϊόντα για σώμα.
 Τέλος  επιβάλετε να πίνουμε αρκετό νερό και να ενυδατώνουμε και εσωτερικά τον οργανισμό μας βοηθώντας έτσι την σωστή  του λειτουργία.
Το κατάλληλο αντηλιακό
Ευτυχώς που πλέον υπάρχει πληθώρα αντηλιακών για να επιλέξεις το κατάλληλο σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός. Εμένα μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ αντηλιακά με την μορφή γαλακτώματος γιατί εκτός από την προστασία που προσφέρουν, ενυδατώνουν ικανοποιητικά  το δέρμα μου και δεν το αφήνουν να διψάσει. Εννοείτε πως κάνω πολύ συχνά επαλείψεις για να είμαι σίγουρη πως δεν κινδυνεύω από τις UVA ακτινοβολίες που είναι και οι πιο «ύπουλες» κατά την απόψη μου.
Κόλπο για ασφαλές μαύρισμα
Για να ενισχύσω το πολυπόθητο χρυσαφένιο  χρώμα,  που θέλω να αποκτήσω, κάνω το εξής κόλπο  : ακριβώς πάνω από το αντηλιακό μου σε γαλάκτωμα απλώνω ένα ειδικό προϊόν για έντονο μαύρισμα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνω πιο έντονο χρώμα με ελάχιστη έκθεση στον ήλιο αφού ποτέ δεν κάθομαι πάνω από 15 λεπτά κάνοντας ηλιοθεραπεία.  Όλη την υπόλοιπη ώρα κάθομαι κάτω από την σκιά της ομπρέλας μου με τον ίδιο συνδυασμό, δηλαδή αντηλιακό γαλάκτωμα( με πλούσια ενυδατικά στοιχεία + λάδι για έντονο μαύρισμα.  Μην ξεχνάτε πως μαυρίζουμε και υπό σκιά λόγω της αντανάκλασης των ακτινών του ήλιου.      

Μερικά TIPS ακόμη:
  •       Στα δέρματα με πρόβλημα  πανάδων  θα πρέπει να γίνετε χρήση  αντηλιακού όλο τον χρόνο και μάλιστα με υψηλό δείκτη προστασίας . Προτιμάμε  προϊόντα ειδικά για πανάδες που περιέχουν τα κατάλληλα συστατικά τα οποία όχι μόνο θα προστατέψουν   έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν νέα σημάδια αλλά θα βοηθήσουν  στον  αποχρωματισμό   των ήδη υπάρχον. Επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την απευθείας έκθεση στον ήλιο. Αν έχετε όμως πανάδες και λιπαρό δέρμα ταυτόχρονα προτιμήστε να πάρετε ένα αντηλιακό που να είναι για λιπαρά δέρματα και όχι για πανάδες γιατί το λιπαρό δέρμα χρειάζεται πιο εξειδικευμένη περιποίηση.
  •       Τα αντηλιακά προσώπου με χρώμα προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία γιατί είναι σαν φοράμε ρούχα στο δέρμα μας  οπότε  έχουμε μία επιπλέον προστασία αφού η ακτινοβολία εμποδίζετε να φτάσει στο δέρμα μας.
  •       Τα αντηλιακά έχουν διάρκεια ζωής μόνο 1 χρόνο από την ώρα που θα ανοίξουμε την συσκευασία και  αυτό γιατί τα φίλτρα χάνουν την δύναμη τους μετά τον ένα χρόνο . συντηρούμε τα αντηλιακά σε δωμάτιο με κανονική  θερμοκρασία  και όχι μέσα στο ψυγείο ή το ντουλάπι του μπάνιου και φυσικά όχι κάτω από τον καυτό ήλιο στην παραλία.
Διαβάστε επίσης :
  • Γνωρίστε τις επικίνδυνες UVA & UVB και επιλέξτε τα σωστά αντηλιακά ΕΔΩ
  • Είναι τα αντηλιακά με υψηλό δείκτη καρκινογόνα ΕΔΩ

 # Μην ξεχνάς να χαμογελάς καθέ μέρα #
 |Litsa G.|

©Copyright  2017  Litsa G.

follow me …

Επικοινωνήστε μαζί μου στο
E M A I L    geolitsa@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου